Ernst Insam.jpg
Professor Ernst Insam

Ernst Insam virket som designer og kunstner. Han ble født i Kitzbühel 6.6.1927. Utallige av hans reklameplakater er kjent for publikum. Det være seg for Shell, Sandoz, Kronenzeitung, Smart-sigaretten, BAWAG osv. Den store malerisamlingen han etterlot seg befinner seg i Kitzbühel, som for tiden bygger om og utvider museet. Det planlegges nå for en fast visning av Insams verk. Den siste utstillingen der ble avsluttet den 14. September i år og var med Ernst Insam. Museumsdirektøren kan sees på omvisning her: https://www.meinbezirk.at/kitzbuehel/c-lokales/museum-kitzbuehel-wegen-bauarbeiten-geschlossen_a4229970

 

Ernst Insam foretok utallige studieturer over hele verden. Naturen og menneskene han traff fascinerte ham. Han hadde med akvarellpapir og -farger og iallfall skisseblokk for å fange det han opplevde.

 

https://www.atelier-insam.at/

 

Hans tilknytning til Norge er sterk. Han giftet seg med norske Turid Juve 29.10.1955 etter at de hadde møtt hverandre på Gschnas-Fest / Karneval på Universitet für Angewandte Kunst. I 1968 kjøpte han lærerboligen på Borøya. Det ble feriestedet fremfor noe, og han elsket å være der.

 

I 1990 var han gjesteutstilleren på Søgneutstillingen i Presteboligen med malerier og akvareller. I 13. mars - 24. april 2016 hadde han igjen utstilling i Søgne og viste da akvareller.

 

Ernst Insam behersker alle maleriske uttrykksformer, og han er en mester i særklasse når det gjelder akvarellteknikken. Han får frem lyset, skyggene og fargene; noen ganger litt frekt og uventet, men alltid harmonisk i helhetsinntrykket. I akvarell må man ha evne til konsentrasjon og planlegge bildet før man begynner. Akvarell har sitt navn fra aqua = vann, og fargestoffene løses opp i vannet, som tørker raskt. De lyse flatene males først og til slutt de mørke.

 

Akvarellene anbefales å bli rammet inn «flytende» med doble syrefrie passepartouter, refleksfritt glass og solid ramme.

 

 

Ina Erna og Lisa Insam

959 40 723 – 916 43 565